Ruteskruing

[vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]

Profesjonell Ruteskruing

Hvis du kunne tenkt deg helt nye drømmeruter som alle treffer perfekt på graden. Jevne og tunge ruter fra grad 6- til 8+. En komplett omskruing av hele veggen, så er det nå en kort og enkel vei til akkurat det. Hvis du vil ha en ekstern ruteskruer som kan faget inn og ut. Som har tatt sin interesse for klatring så langt at han designer og lever av å designe klatregrep. Da kan du bare ta kontakt da vel. Og du kan få ruter som du aldri vil kvitte deg med.

Ruteskruing er en kunst. Den er vanskelig å tilegne seg. Du kan ikke gå på et kurs i regi av Norges Klatreforbund for å lære deg det, men etter mange års klatring og skruing med de beste så går det kanskje opp et lys. Og du kan får et objektivt syn på saken, som gjør ruteskruing til en lek du har full kontroll på.

Stian C. Viken – stian@3dclimb.com

 

[/vc_column_text][vc_single_image image=»1278″ img_size=»large» alignment=»center»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]

Buldring – En måte å komme opp på.

Når du skal skru buldreproblemer og klatreruter så ta utgangspunkt i helt konkrete steinformasjoner. «Tegn» bulderet opp på veggen, juster rekkevidde og vanskelighetsgrad i etterkant. Her er en oppsummering av noen klatrebevegelse. Håper disse er til inspirasjon.

Groove / Dieder – I innsiden av et hjørne eller en skålformasjon. Du skubber ut til sidene, og presser kroppen oppover i en kamin. Små fotplasseringer langt ut til sidene. Kan gjøres med ryggen til veggen.
Pendel-Sving – Du svinger kroppen sideveis til du får rekkevidde nok til å nå et grep langt til siden. Kan gjøres fra og til enkle grep.
Slab-Balance – Du balanserer opp et sva. Med ingredienser som sideveis bevegelser, flere fotplasseringsmuligheter, små krimpere, nyttiggjøring av små formasjoner, presis fotplassering og balanse.
Power-Slopers (Kompresjon). – Du klemmer deg fast rundt noe stort. Utstrakte flytt på store flater med hele håndflaten. På store flate/runde grep eller på volumer.
Lock of (Avlåsing). – Du låser kroppen i en høy posisjon på to grep ved siden av hverandre og griper fort for å nå neste grep høyt oppe.
Dyno/Hopp. – Du hopper gjerne fra et enkelt grep til et annet enkelt grep. Alle kontaktpunkt er løs fra veggen. Kombineres med høye og lave fottak slik at kroppslengde ikke skal ha så mye å si.
No-hands-slab – Når grepene på et sva slutter og du kun har fottak å balansere på til neste grep nås. Kan Kombineres med makrovolumer, slopere, små krimper og jugs til toppgrep.
Hook. Når du holder igjen med tåen eller hælen rundt en kant. Låser kroppen i en høyere posisjon slik at et grep kan nåes. Kombineres med store grep til beina, langt ute til den ene siden.
Mantling. – Når du presser deg opp på et grep/kant som du kan holde på med strake armer under deg. Kan gjøres over en kant eller på en stor sloper.
Kylling mantel – Når du snur håndflaten inn mot veggen og kan lene deg over på et grep/kant og presse oppover. Kan utføres på xxxl grep eller på makrovolumer.
Balansehopp – På et sva med to eller flere fottak og ingen flere håndtak, der du må hoppe for å nå neste grep.
Sloperklatring. – Når du må legge all vekt på svakt negativt hellende flater over deg og på det viset presse/smyge kroppen oppover. Tett intil veggen. Utføres på store slopere eller makrovolumer.
Underhåndsgrep. – Når du griper med håndflaten ut fra veggen i et nedovervendt grep slik at du kan strekke deg høyt til neste grep.
Power-Click. – Når du beveger deg sideveis og må holde igjen en stor pendel med kroppen. Du griper raskt et grep som stopper pendelen. Kombineres med gode krimpere eller gode slopere.
Arete. Når du klatrer på den ene siden av en cirka vertikal kant, og hele tiden griper rundt kanten Krever balanse, at man holder sideveis og plasserer beina høyt.
Pendelhopp. – Et sideveis hopp til et godt grep hvor du må holde igjen kroppens tyngde og pendelen.

Generelle råd

– Klatregrepene må monteres i en posisjon slik at de er behagelig å gripe.
– Ikke skru klatregrepene for hardt fast. (du kan ødelegge klomutteren)
– Juster vanskelighetsgrad og rekkevidde i etterkant.
– Ikke bruk for enkle grep, men passelige til nivået.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Navn

e-post

Melding

captcha

[/vc_column][/vc_row]